Muazzez Ersoy Kimdir? Biyografisi Albümleri ve Şarkıları

Muazzez Ersoy 9 Ağustos 1958 tarihinde Uzunköprü Edirne’de dünyaya geldi. Orijinal ismi Hatice Yıldız Levent'dir. Kendisi Klasik Türk Müziği'nin temsilcilerindendir. Muazzez Ersoy "Nostalji Kraliçesi" olarak bilinen sanatçısıdır.1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını almış başarılı bir sanatçıdır.
Sanatçılığa Nasıl Başladı?
Muazzez Ersoy ilk olarak 1982 tarihinde İstanbul'da bulunan Pembe Köşk Gazinosun'da meslek hayatına başlamış olup, ilerleyen zamanda gazinonun assolisti olarak sahne almaya başlamış ve kariyerindeki ilk yükselişini İstanbul'da yaşamıştır.
En çok dinlenen müziklerinden bir tanesi Seven Olmaz ki isimli albümüdür. Aynı zamanda ilk müziğidir. Ardından Her Şeyim Sensin adlı eseri, daha sonra Sizi Seviyorum isimli Raks müziğiyle de büyük bir başarı sergilemiştir.
Muazzez Ersoy'un Ailesi
Muazzez Ersoy'un ailesi de içimizde bulunan küçük ailelerden biri gibidir. Babası Yaşar Levent, annesi ise Fatma Hanımdır. Muazzez Ersoy'un babası bir dolmuş şoförü olup, annesi ise fabrikada çalışan ve geçimlerini bu yollarla kazanan kendi halinde bir ailedir. Muazzez Ersoy'da ailesine destek çıkmak amacı ile halen eğitimine devam ettirirken birçok yerde tezgâhtarlık yapmıştır. Muazzez Ersoy bu imkânsızlığa rağmen tezgâhtarlıktan kazandığı para ile müzik dersleri almaya başlamıştır. Muazzez Ersoy'un hayattaki yılmaz duruşu güçlü bir ses ve güzelliği ile herkesin hayran olduğu başarılı sanatçıyı bugünlere kadar getirmiştir.
Muazzez Ersoy'un Özel Hayatı
Gerçek ismi Hatice Yıldız Levent olan Muazzez Ersoy 1974 yılında çok küçük bir yaşta bir evlilik yapmıştır. Yaşının küçük olmasından da kaynaklanan bir düzenli evliliği olmamıştır. Erken başlayan evliliği 2 yıl sürmüş ve daha sonra sonlanmıştır. Bu evliliğinden Ender Diril isminde bir oğlu oldu.
Muazzez Ersoy'un ikinci evliliği ise 18 Haziran 2001 yılındadır. İsmet Özhan ile olmuştur. Muazzez Ersoy'un ikinci evliliği de uzun süreli olmayıp çeşitli nedenlerden ötürü 4 ay sürmüş ve daha sonra bu evliliği de maalesef sonlanmıştır. Muazzez Ersoy'un aşk hayatı erken başlamış olmasına rağmen istediği şekilde gitmemiş ve uzun soluklu olmayan 2 evlilik yapmıştır. Muazzez Ersoy’un evliliği yolunda gitmese de iş hayatında oldukça büyük başarılar sergilemiştir.
Yapmış Olduğu Çalışmalar
Muazzez Ersoy küçük yaşta çalışmaya başlayan sanatçılardan biridir. Çalışma hayatında olumsuz sonuçlarla karşılaşmış ama hiç birinde pes etmeyi seçmemiş aksine işine daha sıkı sarılmış başarılı sanatçılardandır. İşte bu sanatçının hayatındaki bazı çalışmaları:
1985 yılında TRT Ankara radyosunun açmış olduğu bir yarışmaya katılmış ama maalesef bu yarışma olumsuzluk olarak sonuçlanmış ama bu sonuç onun hayatında bu bir artı olmuş ve yoluna devam etmiştir.
1989 yılında ise TRT Ankara radyosunda o dönemin şeflerinden olan Cahit Ünyaylar ile çalışmasına başlamıştır. T.C Kültür Bakanlığı Devlet korosunda 3 yıl görev yapmıştır daha sonra ise çalışmalarına sürekli albüm çıkartarak devam eden ünlü sanatçı birçok albümü ile en çok dinlenen ve hala dinleniyor olan sanatçı konumuna yükselmiştir.
1995 yılında nostalji serisi ile başlamış başarısını nostalji 1, 2 ve 3 şeklinde devam ettirerek yükseltmiştir. Aynı yıl içerisinde Levent müzik şirketini kurmuş ve bu müzik şirketinde promosyon, müzik yönetmeliği ve moda editörlüğü gibi meşhur çalışmaları aynı çatı altında toplayarak bu konuda herkese öncü olmuştur. Sanatçının başarısı bununla sınırlı kalmayıp 2005 yılında Birleşmiş Milletler mülteciler yüksek komiserliği tarafından iyi niyet elçisi unvanını almıştır.